Jr. Concept Engineer | System Engineer | Machinebouw | Rotterdam | Fulltime

Op universitair niveau werken bij een state of the art machinebouwer, waarbij jij de basis legt voor het ontwerp van innovatieve productielijnen ter waarde van miljoenen. Geïnteresseerd? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

 

Werkomgeving

Onze opdrachtgever is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat wereldwijd hightech productielijnen levert. Deze productielijnen draaien met een hoge snelheid en nauwkeurigheid. De organisatie heeft een engineeringsteam bestaande uit ongeveer 60 specialisten op het gebied van software, hardware en werktuigbouwkunde.


 

Functieomschrijving

Als Concept Engineer Machinebouw werk je nauw samen met de salesafdeling en beoordeel je of aanvragen vanuit technisch oogpunt haalbaar zijn. Je verzorgt het technische gedeelte van de offerte en bent verantwoordelijk voor de functionele specificaties van de order. Het gaat hierbij veelal om grote projecten ter waarde van miljoenen.

Je bedenkt en maakt een systeemontwerp over hoe de installatie eruit moet komen te zien. Om dit goed te kunnen doen heb je nauw contact met de klant over zijn wensen en eisen en beoordeel je indien nodig de situatie ter plekke. Indien gewenst maak je testopstellingen om te bewijzen dat jou ideeën ook uitvoerbaar zijn. Je pakt projecten zelfstandig op maar werkt altijd met een back-up engineer met wie je kunt brainstormen en die in noodgevallen het project van je kan overnemen.

Als de order definitief akkoord is, draag je de technische specificaties over aan de projectmanager die met zijn team van engineers het project verder oppakt en uitvoert. Bij de oplevering van het project neem je contact op met de klant of ga je langs op locatie.


 

Functie eisen

Je hebt minimaal een opleiding op TU-niveau in een werktuigbouwkundige richting. Je bent creatief, beschikt over een goed technisch en theoretisch inzicht en bent contactueel sterk. Uiteraard is een goede beheersing van de Engelse taal een must en ben je bereid om voor kortere periodes internationaal te werken. Je kunt daarnaast goed zelfstandig werken en hebt enige jaren werkervaring binnen de machinebouw.


 

Aanbod

Onze opdrachtgever is een snel groeiende organisatie met een uitstekende orderportefeuille. Onze klant hecht veel waarde aan kennisopbouw en innovatie en besteedt daarom veel tijd en energie aan opleiding en training. 
 

Trefwoorden
Mechanical Engineer, Constructeur, Machinebouw, Machines, Solid Works, Werktuigbouwkunde, WTB, Mechatronica, HTS, HBO, Mechatronica, Tekenaar, Design, Ontwerper, Engineering, Project Engineer 
 

Specialisme
MB Recruitment is gericht op het bemiddelen van personeel binnen de machine- en apparatenbouw. Heb jij ervaring als Field Service Engineer, Mechanical Engineer, Software Engineer, Hardware Engineer, Project Manager, Werkvoorbereider, Inkoper, Sales Engineer of Sales Manager dan helpen wij je graag naar de baan die past bij jouw wensen en ambities.

 

Niveau
HBO/WO
Provincie
Zuid-Holland

Online solliciteren

Upload requirements
Ik ga akkoord met de privacyverklaring van MB Recruitment.